Βιογραφικό - Καραβίας Διονύσιος - Γενικός Χειρουργός | Πάτρα

Go to content

Main menu:

Βιογραφικό

 
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στον Άγιο Πέτρο Λευκάδος, όπου και ολοκλήρωσα την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευσή μου. Το 1966 εισήχθη μετά από πανελλήνιες εξετάσεις στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου και αποφοίτησα τον Ιούλιο του 1972 με βαθμό «Λίαν Καλώς». Εν συνεχεία εκπλήρωσα τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις στον Ελληνικό Στρατό ως οπλίτης ιατρός και την υποχρέωση υπαίθρου στο Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.
 
Ολοκλήρωσα την ειδίκευσή μου στην Γενική Χειρουργική στη Β’ Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Αρεταίειο Νοσοκομείο υπό την διεύθυνση του Καθηγητή Κωνσταντίνου Τούντα, όπου και απέκτησα την ειδικότητα της Γενικής Χειρουργικής, το Φεβρουάριο του 1980. 
 
Το 1981 ολοκλήρωσα την εκπόνηση της διδακτορικής διατριβής μου και αναγορεύθηκα Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό «Άριστα» για τη μελέτη «Η επίδρασις του Συνδρόμου της Διασπάρτου Ενδοαγγειακής Πήξεως επί της Ηπατικής Λειτουργίας».
 
Από τον Σεπτέμβριο του 1981 εργάζομαι στην Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Πατρών (Δ/ντης Καθ. Ι. Ανδρουλάκης), αρχικά ως Επιμελητής και
από τον Οκτώβριο του 1982 έως Λέκτορας της Χειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Πατρών.
 
Το 1986 εξειδικεύθηκα για 8 μήνες στην Χειρουργική Ήπατος, Χοληφόρων, Παγκρέατος και Ενδοκρινών Αδένων στην Χειρουργική του Πανεπιστημίου της Uppsala της Σουηδίας, υπό την διεύθυνση του Καθηγητή Lars Thoren.
 
Από τον Μάιο του 1988 συνέχισα να εργάζομαι στην Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Πατρών ως Επίκουρος Καθηγητής.
 
Από τον Μάρτιο του 1992 έως και τον Φεβρουάριο του 1993 συνέχισα την εξειδίκευσή μου στην Χειρουργική Ήπατος, Χοληφόρων, Παγκρέατος και στην Μεταμόσχευση Συμπαγών Οργάνων στο Ινστιτούτου Μεταμοσχεύσεων T.E. Starzl του Πανεπιστημίου Pittsburgh στις ΗΠΑ, υπό την επίβλεψη του φημισμένου καθηγητή Thomas Earl Starzl. Τον Νοέμβριο του 1994 συνέχισα την εξειδίκευσή μου στο Κέντρο Μεταμοσχεύσεων Συμπαγών Οργάνων και Χειρουργικής Ήπατος και Γαστρεντερικού του Πανεπιστημίου Ανόβερου της Γερμανίας, υπό την διεύθυνση του  R. Pichlmayer. Το επόμενο χρόνο ολοκλήρωσα την εξειδίκευσή μου στο τμήμα Μεταμοσχεύσεων Ήπατος και Γαστρεντερικού του Πανεπιστημίου Miami των ΗΠΑ, υπό την επίβλεψη του φημισμένου καθηγητή Andreas G. Tzakis.
 
Από τον Απρίλιο του 1996 συνέχισα να εργάζομαι στη Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Πατρών αρχικά ως Αναπληρωτής Καθηγητής Γενικής Χειρουργικής και εν συνεχεία ως Καθηγητής Γενικής Χειρουργικής από τον Μάρτιο του 2004.

Από τον Σεπτέμβριο του 2014 μέχρι τον Αύγουστο του 2015 υπηρέτησα ως Διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Πατρών.
 
Από τον Σεπτέμβριο του 2015 συνεχίζω την ενεργό προσφορά μου στην περιοχή της Αχαϊας ως ιδιώτης χειρουργός σε συνεργασία με την Γενική Κλινική "Ολύμπιον".
 
 
Back to content | Back to main menu